Vrūüėälijk in Hongarije

Vanaf mei 2023 bieden wij creatieve schildervakanties aan in Hongarije!

Volg ons op FB: Vrolijk in Hongarije en insta: vrolijkinhongarije

Schildervakantie in Hongarije

Wat kan je van ons verwachten?

In het prachtige groene heuvelachtige Tolna gebied ligt onze Schwabische boerderij midden tussen de fruitbomen, akkers, zonnebloemvelden en bossen. In de schemering komen de hertjes te voorschijn. Hier organiseren we vanaf mei 2023 een aantal weken per jaar schildervakanties.

Onze schildervakanties zullen verzorgd worden op de manier die jullie van Vrolijk Atteljee gewend zijn. 
Alles mag, alles kan. Je hoeft geen ervaring te hebben. Er kan ter plekke een keuze gemaakt worden uit tal van technieken en wij staan je bij om alles te leren dan wel te verbeteren. Daarnaast is het ontspannen en uitrusten, het socializen en lachen, het eten en drinken minstens zo belangrijkūüėä.

Graag laten we jullie het prachtig Hongarije zien.
Jullie slapen in ons Guesthouse in de straat. Hierin bevinden zich 4 slaapkamers met een 2- persoons en een 1-persoonsbed per kamer.
Na het ontbijt wandel je naar de boerderij waar we starten met schilderen.
Er kan gekozen worden uit o.a. acryl, aquarel, grafiet, mixed media, dotpainting, Ibiza bordjes, zentangle en zelfs freestylen. Of misschien vind je het heerlijk om gewoon lekker te kleuren of armbandjes te rijgen. Ook hier zijn alle ondergronden beschikbaar zoals bijvoorbeeld canvas, hout, boomstammen, vazen, stenen, oesters, schelpen, kleurboeken.
Tussen de middag wordt er een lunch verzorgd en kan er daarna verder geschilderd worden of neem je liever een duik in het zwembad of in een prachtig natuurmeer in de omgeving!
Vanaf de boerderij kan je ook eindeloos mooie wandelingen maken of misschien ga je liever op onze quad door de natuur. Of met zijn allen in de kiepwagen achter de trekker.
Einde middag start de borrel met aansluitend het diner.

Petofi Utca 88 Lengyel

Kosten

Deze heerlijke week kost ‚ā¨675,- p.p. en is van zaterdag tot zaterdag.
Inclusief vervoer van en naar het vliegveld, gebruik van het Guesthouse, alle materiaal, ontbijt, lunch en diner.
Exclusief vlucht. Vluchten worden voor jou geregeld. Hoe eerder geboekt, hoe lager de kosten zijn (max. ‚ā¨300). We vliegen vanaf Eindhoven naar Boedapest.
Prijsindicatie retourreis p.p.: ‚ā¨+/- ‚ā¨225,- incl koffer 20 kg

Ook is het mogelijk bijvoorbeeld een lang weekend of midweek te boeken van donderdag tot zondag. Kosten van een weekend¬† of midweek zijn ‚ā¨450,- p.p.

We kunnen in ons Guesthouse 4-8 personen ontvangen (minimaal 4). Maar we hebben nog extra prachtige huisjes tot onze beschikking! Dus wil je met een grotere groep komen... ook dat is geen probleem! 

Data

Er kan gereserveerd worden voor de volgende weken/weekenden:
zaterdag 6 mei - zaterdag 13 mei¬† ¬† ¬†‚ā¨675,- pp (VOL)
zaterdag 20 mei - zaterdag 27 mei¬† ¬† ¬†‚ā¨675,-
donderdag 1¬†juni - zondag 4 juni¬† ¬† ¬†‚ā¨450,- pp (VOL)
zondag 4 juni - zondag 11 juni¬† ¬† ¬†‚ā¨675,-
donderdag 8 juni - zondag 11 juni¬† ¬† ¬†‚ā¨450,- pp
zondag¬†18 juni -¬†vrijdag 23¬†juni¬† ¬† ¬†‚ā¨600,- pp (nog 4 plekken)
zaterdag 1 juli - zaterdag 8 juli¬† ¬† ¬†‚ā¨675,- pp

Eigen groepjes en zelf gekozen aantal dagen

Groepen vanaf 4 personen kunnen buiten deze data ook een andere week of weekend naar wens reserveren, waarbij geen andere reserveringen buiten jullie groep bijgevoegd worden. Het vluchtschema en programma kan aan jullie wensen aangepast worden met bijvoorbeeld een dag en nacht (of meer) Boedapest (prachtige stad!) op eigen rekening en reservering van de overnachting(en).
Partners die niet creatief willen zijn, kunnen ook mee tegen gereduceerd tarief. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Mocht de groep groter zijn dan 8 personen, dan hebben wij meerdere huisjes beschikbaar. We kunnen aan 20 personen een slaapplaats bieden.

Deze huizen zijn ook voor een gering tarief te reserveren voor een vakantie in Hongarije zonder schildervakantie, waarbij er ook de mogelijkheid is losse workshops/creatieve dagdelen te reserveren bij ons.

Ben je ge√Įnteresseerd? Wil je met een eigen groepje komen op een door jullie zelf bepaalde datum? Of wil je aansluiten bij losse reserveringen? We sturen graag het complete programma¬†en alle informatie¬†naar je toe.

Weekprogramma

Dag 1 zaterdag
Aankomst in Lengyel, rondleiding en kamerindeling Guesthouse en gezamenlijk diner op de boerderij.
Dag 2 zondag
Bezoek aan de grote markt in Pecs, waar je jouw ogen uitkijkt en direct de prachtige omgeving kan bewonderen.
’s Middags gaan we bekijken wat jij de komende week allemaal wil maken.
Dag 3 t/m 7 maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag
Na het ontbijt gaan we creatief doen en wordt er een heerlijke lunch en diner verzorgd.
In de middag kan er door geschilderd worden of een keuze gemaakt worden uit tal van optionele activiteiten, zoals bijvoorbeeld zwemmen in ons zwembad of in nabij gelegen natuurmeer, wandelen, quad rijden, stadje bezoeken, wijnproeverij. De dag sluiten we af met borrel en diner.
Dag 8 zaterdag
Na het ontbijt vertrekken we richting het vliegveld in Boedapest.

Gemaakte kunst wat niet mee kan in de koffer wordt enige tijd later afgeleverd in onze winkel in de Kerklaan 72A, waar je het zelf kunt ophalen.

Inschrijven

Stuur een email naar linda@vrolijkatteljee.nl met de volgende gegevens:

  • Naam zoals vermeld op paspoort
  • Adres
  • Telefoon
  • Geboortedatum
  • Datum van de gewenste schilderweek/weekend
  • Eventuele medereizigers inclusief alle bovenstaande gegevens en emailadres

Je ontvangt een bevestiging van jouw reservering en de betalingsgegevens.
Heb je nog vragen, bel gerust naar 06-15000852.

Aanbetaling

De aanbetaling voor deze week is ‚ā¨300. Met deze betaling staat jouw reservering vast.
Van dit bedrag wordt jouw vlucht op jouw eigen naam en gegevens geboekt met op jouw verzoek een annuleringsverzekering. De reservering ontvang je zelf in jouw e-mail.
Bij onvoorziene omstandigheden kan je zelf jouw vlucht annuleren en ontvang je jouw aanbetaling op deze manier terug. De reservering van de vluchten zijn dan ook op eigen risico.

Het restant van ‚ā¨675 min het bedrag indien de vlucht goedkoper is dan ‚ā¨300 dan wel plus het bedrag indien de vlucht duurder is dan ‚ā¨300 (eventueel bij late boekingen) wordt betaald:
- in 3 termijnen (6, 4 en 2 maanden voor de reis)
- of in zijn geheel uiterlijk 2 maanden voorafgaand aan de schilderweek.

Annulering

Bij annulering van jouw kant geldt:
Annulering langer dan 2 maanden voor vertrek: aanbetaling retour
Annulering binnen 2 maanden voor vertrek: aanbetaling retour min ‚ā¨200 als vergoeding ter compensatie van het mislopen van andere boekingen.
Vluchten dienen zelf geannuleerd te worden.

Vluchten

De vluchten worden door ons geboekt op jouw eigen naam, zodat iedereen op hetzelfde tijdstip aankomt in Boedapest. Je kan er zelf voor kiezen om een annuleringsverzekering voor deze vlucht af te sluiten. De bevestiging van de reservering van jouw vlucht ontvang je zelf op het door jou opgegeven emailadres.

We vliegen met Wizz Air van Eindhoven naar Budapest.

Vertrek: op zaterdag rond 9.45 uur
Terug: op zaterdag rond 14.45 uur

Wij verzorgen het vervoer van en naar het vliegveld.

Klimaat

Hongarije heeft een gematigd landklimaat. In de hoogste delen van het Transdanubisch Middelgebergte en het Noordelijk Middelgebergte heerst een subalpien klimaat. De Grote Laagvlakte heeft een echt landklimaat. Hongarije heeft koude, natte winters en warme zomers.

Plaats

Onze boerderij ligt in het plaatsje Lengyel.
Lengyel is een plaats en gemeente in het Hongaarse comitaat Tolna, telt 529 inwoners en is de hoogstgelegen plaats in het comitaat Tolna. Het ligt tussen Bonyhád en Dombóvár. Dit gebied kenmerkt zich door het heuvelachtige landschap en groene uitgestrekte natuur.

Verhuur Guesthouse

Buiten de schildervakanties om is ons Guesthouse ook te huur tegen gering tarief! Uiteraard kan er dan ook een (of meer) creatieve ochtend of middag bij ons ingepland worden.


Neem gerust voor meer info contact op via linda@vrolijkatteljee.nl of 06-15000852.

Wij hebben er zin inūüėä!!!